Hvordan holde tennene vakre

En stor del av internettbedrifter tildeler i dag et hav av forskjellige leveringsmetoder. En favoritt blant mange i dag er å sende til en pakkebutikk, slik at du selv kan hente bestillingen akkurat når det passer deg. Leveringsmåten er derfor uvanlig enkel, og ofte også den lettest kjøpte leveringsmåten.

Du bør også velge å få den sendt dit du bor eller til jobben din. Leveringsmåten er jevnlig litt dyrere, men på den annen side veldig smart. Den billigste løsningen for levering vil imidlertid alltid være å hente bestillingen selv, men dette er betinget av at du er i nærheten av e-butikkens lager.

En stor del av e-butikkene lover levering på kun én hverdag på utallige varenumre, som forstås som at man bestiller før et bestemt tidspunkt, slik at de har utsikter til å kunne få ordnet bestillingen før pakkeansatte drar hjem.

En forsikring om at internettselskapet overholder de danske reglene

I dag er det ekstremt enkelt for oss alle å finne de laveste prisene i ulike nettbutikker og for det flere internett butikker fant det uunngåelig å trykke prisene på mange av sine varer – for barn, men også for damer og herrer – enormt, og til og med noen ganger gi gratis frakt.

Men når alt kommer til alt kan det være lønnsomt å se nærmere på ulike nettselskaper etter salg før du gjennomfører kjøpet, slik at du er godt informert om å få den billigste prisen.

Du bør imidlertid være klar over at dersom en nettbedrift selger best i testvarer til salgs for en pris som anses som ekstremt god, kan dette stort sett være en advarsel om en uoppriktig nettbutikk. Kortbetaling er i det minste inkludert i en lov, som støtter kjøperen mot svindel med e-bedrifter.

Generelt anbefaler vi å bestille med kort eller mobilbetaling. Som en annen løsning bør du benytte deg av en delbetalingsløsning som ViaBill, dersom du foretrekker å betale ned betalingen over flere uker.

Vi anbefaler at du undersøker nettbutikkens karakterer

Før noen bestiller fra en nettbutikk må du gå gjennom nettbutikkens handelsavtale på en bestemt måte, men dette er ofte en omfattende prosjekt.

Et annet alternativ er å se nærmere på om nettselskapet har e-merket, fordi det er et tegn på at nettbutikken følger de danske retningslinjene, i tillegg til at nettselskapet er rutinemessig evaluert av advokater som har grundig kunnskap om lovverket. Dette er også din mulighet for en hjelpende hånd, dersom du støter på problemer i prosessen med din bestilling.

Mange ulike leveringsformer

Trustpilot innebærer visse ønskelige muligheter for å tolke meningene til et stort antall andre kjøpere og derved foreslår vi at du vurderer e-forhandlerens kritikk før shopping.

Facebook innebærer også stabile løsninger for å bli kjent med internettselskapets pålitelighet. Her ser vi faktisk nettbutikker hvor det er mulig å gi en evaluering av bedriftens tjeneste, som like gjerne kan brukes til å ta stilling til kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av reklame. Vi har samarbeid med ulike internettbedrifter og formidler selskapenes produkter, og tar et gebyr dersom en av besøkende på nettsiden vår gjennomfører en transaksjon.

Hvordan holde tennene vakre

Mange nettbutikker tilbyr etter hvert en rekke ulike løsninger for levering. Det vanligste i disse dager er leveringssteder, fordi du da har full fleksibilitet til å hente bestillingen når det passer deg best. Fraktalternativet er ekstremt enkelt, og ofte også den billigste leveringsmodellen.

Du bør like gjerne velge å få det levert hjem til deg eller til din arbeidsplass. Dette er vanligvis litt dyrere, men også ganske enkelt. Den billigste løsningen vil utvilsomt være å hente bestillingen selv, men det alternativet krever at du er i nærheten av e-selskapets bosted.

Leveringstiden er selvsagt spesielt viktig hvis du trenger pakken din umiddelbart, og derfor er det ganske viktig at du dobbeltsjekker den beregnede leveringstiden for den aktuelle varen.

En rekke selskaper på nettet tilbyr muligheten for levering neste virkedag for flere varer, men ikke glem at det er forstått at bestillingen vil bli behandlet før et visst tidspunkt, med har som mål at de sikkert kan få varen sendt før logistikkpersonalet drar hjem.

Noen individuelle internettbedrifter sørger for levering uten betaling, men ofte gjelder dette kun hvis du kjøper for et visst beløp. I tillegg kan du vurdere den billigste leveringsformen, som typisk – uansett om du bor i nærheten av København, Aabenraa eller Billund – vil være å få transportøren til å levere produktene dine til en pakkebutikk.

Se nærmere på om e-selskapet er medlem av e-merkeordningen

Det er nå ekstremt greit for nettbrukere å finne de laveste prisene hos ulike forhandlere på nettet og så langt har de fleste nettbutikker måttet redusere salgsverdien av produktene – for juniorer, og også for damer og herrer – betraktelig, og til og med noen ganger garantere levering uten betaling.

Det kan imidlertid vise seg å være lønnsomt å studere ulike nettbutikker etter salg før du kjøper, slik at du er på den sikre siden for å oppnå den mest attraktive prisen.

Du bør imidlertid være klar over at når et nettselskap tilbyr et produkt til en pris som kan oppleves som uhyrlig bra, bør det ofte være et tegn på en falsk e-butikk. Kortkjøp er uansett omfattet av et sett med regler, som beskytter kunden mot falske nettbutikker.

Overvåket av spesialister som har nær kjennskap til gjeldende regelverk

Før noen handler i en butikk, må de fra tid til annen studere butikkens vilkår, men dette er vanligvis ikke særlig spennende.

Et annet alternativ kan derfor være å se om nettforhandleren er medlem av e-merket, siden det lenge har vært en garanti for at nettbutikken følger gjeldende danske regler, i tillegg til at nettbutikken blir ofte undersøkt av eksperter som er innenfor gjeldende vilkår. I tillegg tilbys du muligheten til støtte når du blir utsatt for dilemmaer i forbindelse med ditt kjøp.

Vi foreslår også at du er klar over de viktigste reglene som gjelder for transaksjonen, for eksempel børspolitikken nettforhandleren bruker. På grunn av dette er det også avgjørende at du fortsatt sikrer din faktura-e-post, slik at du alltid kan bevise kjøpet, enten du er ute etter varer til en mann eller en kvinne.

Hastigheten på levering er selvfølgelig veldig viktig

Trustpilot inkluderer svært relevante alternativer for å undersøke en stor gruppe andre forbrukeres anmeldelser, og det anbefales derfor at du verifiserer e-butikkens vurderinger før du legger inn bestillingen.

Facebook tilbyr også faktisk hederlige snarveier for å bli kjent med kundefokuset til e-handel. Her ser vi mange virksomheter på nett som tilbyr folk å sende inn en vurdering av kjøpsopplevelsen, som også kan brukes til å ta stilling til tidligere kunders erfaringer.

Nettstedet vårt er finansiert av reklame. Vi har et nært samarbeid med flere butikker på nettet, ved at vi markedsfører butikkenes produkter, og mottar et gebyr under forutsetning av at våre brukere legger inn en bestilling.